Nieuws

11 januari 2021

Oosterweelnieuwjaarsbrief in 300.000 Antwerpse brievenbussen

Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding verspreidt 'Nieuwjaarsbrief' met goed nieuws en wensen aan alle Antwerpenaren

Deurne, 11 januari 2021 - Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters ging deze ochtend zelf de brief "Tijd voor Oosterweel" bussen in een straat in Deurne. "Je mag de titel: "Tijd voor Oosterweel" letterlijk nemen", aldus de minister. "Want dit is een historisch jaar waar we 'eindelijk' beginnen aan de bouw van de 'gesloten ring rond Antwerpen' op rechteroever. Na meer dan 20 jaar praten over de Oosterweelverbinding gaan we het dit jaar doen. De start van een nieuw tijdperk". Op Linkeroever en in Zwijndrecht zijn de werken al eventjes aan de gang, maar het zwaartepunt verschuift in de loop van dit jaar naar de rechteroever en dus dichter bij de stad. Goed nieuws om de mobiliteitsknoop in en om Antwerpen te ontwarren.

Fictieve personages = alle Antwerpenaren

"Tijd voor Oosterweel" belandt deze week in 300.000 Antwerpse brievenbussen. Van Linkeroever en Zwijndrecht tot de stad zelf en al haar districten. Alle inwoners kunnen al lezend kennismaken met een aantal fictieve 'personages' waarvan ze zich minstens in één van hen zullen herkennen. Zo is er Sam, een jonge sportieveling die in de buurt van het Sportpaleis woont. "We schetsen de situatie van Sam nu – voor de werken", legt Luc Hellemans, algemeen directeur van Lantis uit, "we volgen hem tijdens de werken die in 2021 gepland staan én sluiten af met hoe Sam leeft na de werken in 2030. En dat herhalen we bij verschillende personages. Zo is er ook Yasin uit Zwijndrecht die vandaag al kan vertellen over de aan de gang zijnde werken op de linkeroever, een gezin met twee kindjes op het Eilandje, en een inwoner van Ekeren die zich vaak moet verplaatsen buiten Antwerpen."

Er is ook aan de kleine Antwerpenaren gedacht met een Lantis-labyrintspel in de infobrochure. En je kan ook meedoen aan de kruiswoordraadselwedstrijd om zo een exclusief werfbezoek met atypisch ontbijt te winnen. Tot slot krijg je nog een globaal overzicht van wat er precies wanneer gepland staat.

Transparante communicatie = trots

"Tijd voor Oosterweel" maakt ook duidelijk dat Lantis samen met de Antwerpenaar streeft naar een veiligere, gezondere, ruimere en vlottere leefomgeving. Noem het gerust 'nieuwjaarswensen' die bouwheer Lantis in deze brief overmaakt aan alle Antwerpenaren. "Voor we daar zijn, aan het einde van de werken in 2030, moeten we samen met de Antwerpenaar en met de Vlaming door heel wat stappen. Nu het tijdperk van werken op rechteroever aangebroken is, blijven we inzetten op informatie en transparantie", legt de minister uit, "Tijd voor Oosterweel, is het eerste van vele initiatieven dit jaar om alle Antwerpenaren mee te nemen in het Oosterweelverhaal en hen zo goed en snel mogelijk te informeren".

De Oosterweelverbinding wordt niet voor niets de werf van de eeuw genoemd. Het resultaat zal eenzelfde bijnaam verdienen: een Antwerpen waar elke bewoner en bij uitbreiding elke Vlaming trots op kan zijn. "Maar dat kan alleen door elke bewoner ook voldoende te informeren en te betrekken. Iets waar we dit jaar en de komende jaren sterk op zullen inzetten.", besluit Luc Hellemans.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief