Nieuws

15 juli 2020

Open Vld Dilsen-Stokkem reikt voor het eerst ‘De Blauwe Pluim uit

Het partijbestuur van Open Vld Dilsen-Stokkem reikt voor het eerst ‘De Blauwe Pluim’ uit aan Stal Patrick Vandereyt. De partij wil zo jaarlijks personen, bedrijven of organisaties die een erkentelijke prestatie hebben geleverd in Dilsen-Stokkem in the picture zetten. Daarnaast benadrukt de lokale partij zo de liberale gedachtegang die volop leeft in de stad. Het unieke beeldje ‘De Blauwe Pluim’ is een gemaakt door kunstenares Eliane van Oijen. Het beeldje staat symbool voor de erkenning van een prestatie en de liberale waarden. Het blauwe accent staat dan weer voor vertrouwen, duidelijke communicatie, betrouwbaarheid en natuurlijk Open Vld.

De afdeling van Open Vld Dilsen-Stokkem bracht een bedrijfsbezoek aan Stal Patrick Vandereyt in Elen. De paardenfokkerij is gespecialiseerd in springpaarden en heeft afgelopen tijd forse investeringen gemaakt in een nieuwe accommodatie voor zowel trainingen als stalling van paarden.

Patrick Vandereyt en Linda Dautzenberg hebben een professionele paardenhouderij gebouwd voor het opleiden van hoofdzakelijk eigen gefokte paarden. De accommodatie kan 36 extra paarden stallen. Daarnaast is het energiezuinig gebouwd, denk maar aan zonnepanelen voor de nodige energie, opvangen van regenwater en gebruik van LED-verlichting en veel lichttunnels. In de rijhal werd een BM Equi-Flow bodem gebruikt, deze zorgt voor een optimale bodem en is zuinig in het verbruik van water. Een grote vooruitgang voor Stal Patrick Vandereyt, want in de winter kunnen ze vanaf nu ook met de paarden binnen trainen.

Voorzitter Open Vld Dilsen Stokkem Raf Smeets: “Afgelopen maanden verliep de werking van de lokale partij door COVID-19 vooral ‘vanuit ons kot’. Tijdens de eerste fysieke ontmoeting met het partijbestuur, was het dan ook het ideale moment om voor het eerst ‘De Blauwe Pluim’ uit te reiken. Stal Patrick Vandereyt is een echte meerwaarde voor onze stad en laat zien dat je met een liberale kijk, durf en ondernemingszin ver komt. Met deze pluim willen wij hen feliciteren met de knappe realisatie.”

Patrick Vandereyt: “Het is fantastisch dat wij als lokale ondernemers de eerste “Blauwe Pluim” mogen ontvangen. Het is een prachtig initiatief van Open Vld Dilsen-Stokkem waarmee zij in deze moeilijke en onzekere tijden mensen een hart onder de riem willen steken. We hebben zoveel talenten in Dilsen-Stokkem en het is mooi dat zij dit hiermee in the picture brengen. “De Blauwe Pluim” krijgt alvast een mooie plaats in de nieuwe ontvangstruimte van de paardenhouderij.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief