Nieuws

31 augustus 2023

Open Vld Dilsen-Stokkem trekt door stad tijdens Blauwe Zomer Tour

De liberalen in Dilsen-Stokkem organiseren momenteel zomerse buurtbabbels voor alle inwoners van de stad. “Tijdens onze Blauwe Zomer Tour nodigen we iedereen uit voor een gesprek met onze mandatarissen en bestuursleden over onze stad. We willen Dilsen-Stokkem ook in de toekomst nog beter en mooier maken en daar helpt deze burgerbevraging bij”, aldus kopstukken Lydia Peeters en Sofie Vandeweerd. “Met de buurtbabbels gaan we met inwoners in gesprek over hun wijk of straat en over wat er nog beter of anders kan. Alle suggesties, ideeën of opmerkingen zijn welkom. Op die manier bepalen we onze koers richting 2024 en gaan we aan de slag om ons lokaal programma vorm te geven. Het is onze gezamenlijke ambitie om Dilsen-Stokkem verder op de kaart te zetten als een stad waar het aangenaam is om te wonen, werken en leven.”

Ambitieuze blik op de toekomst

Met Open Vld Dilsen-Stokkem zijn we dagelijks in de weer om onze stad naar een hoger niveau te tillen. We zijn fier dat we sinds 2001 - met Lydia Peeters op kop - het beleid mogen bepalen en willen ook de toekomst mee verder vormgeven.

“Al vier beleidsperiodes hebben we heel wat dossiers tot een goed einde kunnen brengen, ook door te wegen op zowel het provinciaal niveau als in Vlaanderen. Met een open blik op de toekomst werken we graag samen met alle inwoners van Dilsen-Stokkem en ons team van enthousiaste en gedreven mensen een ambitieus programma uit. Deze Blauwe Zomer Tour is nog maar de start, we gaan komende maanden inwoners verder blijven betrekken bij het opmaken van het programma. Dit via online tools of via fysieke bijeenkomsten”, aldus voorzitter Raf Smeets.

Plannen en realiseren blijft onze drijfveer

Tijdens onze buurtbabbels blijft verkeersveiligheid de grootste gedeelde bezorgdheid bij veel inwoners. 

“We hebben deze legislatuur fors geïnvesteerd in een veilige en vlotte mobiliteit met heel wat nieuwe infrastructuur in de ruime regio”, aldus Lydia Peeters. “Maar het werk is zeker nog niet af. We pakken onze schoolroutes- en omgevingen aan, werken verder aan veilige fietsverbindingen en zetten in op handhaving om hardrijders die onze straten onveilig maken te weren.”
“Het klopt wat Lydia zegt, we blijven investeren in mooie realisaties in Dilsen-Stokkem en dit zonder belastingverhoging voor de inwoner. Denk maar aan het nieuw cultuur-educatief centrum De Faar in Dilsen dat volgend jaar opent of het pas geopende Visitorcenter in Stokkem. We zijn trots dat we in Limburg bij één van de beste van de klas horen qua lage belastinggraad. Daarnaast blijven we zorgen dat de schuld per inwoner ook jaar na jaar verder daalt. Een breekpunt voor ons als liberalen”, vertelt Sofie Vandeweerd.
“We willen ook verder werk maken van een goed investeringsklimaat voor onze ondernemers. Want het zijn zij die zorgen voor jobs. Met de verschillende industrieterreinen en KMO-zones mogen we heel wat bedrijven en ondernemingen huisvesten die zorgen voor werkgelegenheid in streek. Toch willen we ook in Dilsen-Stokkem nog meer mensen aan de slag, momenteel zit de werkzaamheidsgraad op een mooie 70%”, besluit Lydia Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief