Nieuws

20 april 2019

Open Vld geeft startschot voor Limburgse campagne in Hasselt

Lijsttrekker voor het Vlaams parlement, Lydia Peeters, en lijsttrekker voor de Kamer, Patrick Dewael, lanceerden gisteravond de Limburgse verkiezingscampagne in Hasselt. Tijdens de kick off werden alle kandidaten op beide lijsten voorgesteld alsook de 3 Limburgse kandidaten voor de Europese verkiezingen, met onder meer Europarlementslid Hilde Vautmans.

Voor het Vlaams parlement bestaat de top drie uit Vlaams minister en burgemeester van Dilsen-Stokkem Lydia Peeters, Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen en Vlaams parlementslid en Hasselts schepen Laurence Libert. Als lijstduwers werd er gekozen voor de burgemeester van Zonhoven Johny De Raeve en zijn collega-burgemeester uit Hechtel-Eksel Jan Dalemans. Op de eerste opvolgersplaats vinden we Steven Coenegrachts uit Riemst terug. Hij is nationaal coördinator van de partijwerking.

Patrick Dewael trekt de Kamerlijst. Hij is fractieleider in de Kamer en burgemeester van Tongeren. Op twee staat Kamerlid en schepen in Hechtel-Eksel Nele Lijnen. Zij wordt gevolgd door Frederick Vandeput, fractieleider in de provincieraad en schepen in Zonhoven. Gedeputeerde Igor Philtjens uit Alken is lijstduwer. Grete Remen, Vlaams parlementslid uit Beringen, krijgt de eerste opvolgersplaats.

Op de lijst voor het Europees parlement staan drie Limburgse kandidaten. Allereerst vinden we huidig Europarlementslid en schepen in Sint-Truiden Hilde Vautmans terug op plaats twee. De volgende Limburgse kandidaat is Sofie Vandeweerd, waarnemend burgemeester in Dilsen-Stokkem, vanop plaats zes. Philippe Nys, provincieraadslid uit Maaseik, staat op plaats tien.

Lydia Peeters: “Wij Limburgers hebben alles in onze mars om een voortrekkersrol te spelen in Vlaanderen en ver daarbuiten. Zo doen onze burgers en bedrijven het al schitterend op vlak van hernieuwbare energie. De klimaatuitdaging is dus vooral een kans die we moeten grijpen. Onze innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen maken nu al de technologie van morgen en zorgen voor jobs in eigen regio. Wij willen onze schouders zetten onder een duurzame toekomst voor onze groene provincie.”

Patrick Dewael: “Limburgers zijn echte doeners. Dat hebben we bewezen met de manier waarop we onze rug hebben gerecht na de sluiting van de mijnen en van Ford Genk. We staan er vandaag beter voor dan ooit. De liberalen willen verder werken om onze Limburgse economie nog meer te versterken. Zodat onze bedrijven nieuwe jobs kunnen creëren, zodat we nog meer mensen aan werk kunnen helpen. Een job is nog altijd de beste sociale zekerheid en kans om vooruit te gaan.”

Hilde Vautmans: “Limburg heeft tal van troeven die op het Europees en internationaal niveau hoog aangeschreven staan. Zo is onze land- en tuinbouwsector van onschatbare economische waarde voor onze provincie en leveren we kwalitatieve producten aan afzetmarkten over heel de wereld. Vandaag verkeert de sector in een staat van grote crisis en veel telers vrezen terecht voor hun voortbestaan. Daarom is het onze taak als liberalen om op Vlaams, federaal en Europees niveau een antwoord te bieden op hun problemen.”

https://www2.openvld.be/mensen/

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief