Nieuws

11 maart 2019

Open Vld Limburg heeft Vlaamse lijst klaar voor 26 mei

Het Belang Van Limburg | Dat uittredend burgemeester Lydia Peeters uit Dilsen-Stokkem de Vlaamse lijst trekt, is vanzelfsprekend. Daardoor verhuist Vlaams Parlementslid en ex-minister Marino Keulen uit Lanaken naar plaats twee.

Over plaats drie en de eerste opvolgersplaats is nog grondig gedebatteerd, want het zijn goede plaatsen. Als Peeters opnieuw minister wordt, mag de eerste opvolger naar het Vlaams Parlement. Ook plaats drie is een gegeerde plaats. Als de liberalen 15,4 procent van de Limburgse kiezers kunnen overtuigen - dat zijn er een kleine 15.000 meer dan de 70.000 in oktober - is die derde zetel binnen. De strijd ging tussen Vlaams Parlementslid Laurence Libert uit Hasselt en Steven Coenegrachts uit Riemst. Als nationaal coördinator van de partijwerking wordt deze laatste beschouwd als de coming man in Limburg. Het provinciaal bestuur heeft gisteren ingestemd met Libert op drie en Coenegrachts als eerste opvolger. Burgemeester Johny De Raeve van Zonhoven wordt lijstduwer. Zijn populaire collega Jan Dalemans uit Hechtel-Eksel staat net voor hem.

Kamerlijst

Voor de Kamerlijst was er geen discussie. Boegbeeld Patrick Dewael uit Tongeren is lijsttrekker en Kamerlid Nele Lijnen uit Hechtel-Eksel staat op twee. Frederick Vandeput, schepen in Zonhoven en fractieleider in de provincieraad, krijgt de derde plaats en gedeputeerde Igor Philtjens uit Alken wordt lijstduwer. Grete Remen (ex-NVA) uit Beringen krijgt de eerste opvolgersplaats. (yl)

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief