Nieuws

23 februari 2024

Open Vld stelt sterke Limburgse liberale lijst voor

Op zaterdag 10 februari werden de Limburgse kandidatenlijsten van Open Vld goedgekeurd door het provinciale bestuur van de partij. Lijsttrekkers Lydia Peeters en Steven Coenegrachts kunnen rekenen op de steun van heel wat liberale sterkhouders, jonge talenten uit eigen rangen en nieuw bloed. Marino Keulen staat op de tweede plaats voor het Vlaams Parlement, Laurence Libert voor de Kamer. De lijsten worden geduwd door Igor Philtjens en Patrick Dewael. Frank Dewael en Philippe Nys nemen de opvolgersplaatsen voor hun rekening.

Libert en Keulen voluit voor tweede zetel, Dewael en Philtjens duwen

Hasselts schepen Laurence Libert wil voor de Limburgse liberalen een tweede zetel in de Kamer naast die van lijsttrekker Steven Coenegrachts opnieuw veroveren. Peeters rekent daarvoor met huidig Vlaams Parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen op de ervaring en kunde van haar compagnon de route. Voor het eerst in 38 jaar zal Patrick Dewael de Limburgse Kamerlijst voor Open Vld niet trekken. Hij wil zijn volle politieke gewicht inzetten om een nieuwe generatie liberalen alle kansen te geven. Limburgs gedeputeerde Igor Philtjens, die voluit kiest voor het provinciale niveau, zet zijn schouder onder de Vlaamse lijst.

Marie-Jeanne Radeschelders-Savelkoul uit Bree, provincieraadslid Marijke Bruninx uit Bilzen en Halens fractieleider Anita Bullens zorgen voor de nodige politieke bagage op de lijsten.

Peeters kon ook Maaseikenaar en oprichter van Baeten Vinopolis Jos Baeten strikken.

Burgemeesters en lokale basis steunen

De Vlaamse lijst krijgt versterking van populaire lokale burgemeesters Johny De Raeve (Zonhoven), Jo Feytons (Borgloon) en Yves Croux (Hoeselt). De burgemeesters geven aan dat het voor hen belangrijk is dat de nationale politiek niet tot stilstand komt na de verkiezingen van 9 juni. Dat zou ook nefast zijn voor lokale besturen en daarom nemen zij nu mee de handschoen op.

Ook heel wat blauwe schepenen zetten hun schouders onder het positieve verhaal van Peeters en Coenegrachts: Frank Dewael (Hasselt), Stefanie Engelen (Ham), Inge Opsteijn (Maasmechelen), An Moons (Beringen), Dieter Janssen (Heers), Mark Vanleeuw (Herk-De-Stad), Jeroen Bellings (Borgloon), Theo Snijkers (Dilsen-Stokkem), Marleen Kortleven (Maasmechelen) en Pascy Monette en Johan Mas uit Sint-Truiden maken de lijst compleet.

Daarnaast kan Open Vld Limburg rekenen op volgende raadsleden met heel wat ervaring: Kathleen Soors (Peer), Stéphanie Billen (Wellen), Soetkin Jehaes (Alken), Dries Tyskens (Bree) en Maarten Houben uit Houthalen-Helchteren, hij volgt het dossier Complex Project Noord-Zuid Limburg nauw op.

Vernieuwing komt van onderuit

Open Vld zet op 9 juni in op fris talent van onderuit. De partij schuift beloftevolle jongeren naar voren zoals gemeenteraadsvoorzitter uit Lanaken Jasmine Neven (32), de jongste schepen van Vlaanderen Anneleen Vanherck (23, Heers) en provincieraadslid Philippe Nys (30, Maaseik).

Notarieel juriste Julie Lormans (26) uit Heusden-Zolder staat op plaats 3 op de Vlaamse lijst, de derde plaats op de Kamerlijst is voor ondernemer Jonas Schoyen (26) uit Sint-Truiden.

Volgende jonge liberalen An-Sofie Thonnon (31, Tongeren), Eva Keusters (26, Tessenderlo), Wouter De Raeve (29, Zonhoven), Tuur Philips (23, Hasselt) vervoegen de lijsten.

Ook verwelkomen Peeters en Coenegrachts heel wat nieuwe gezichten zoals Inge Leuraers (Diepenbeek), Veerle Schuyten (Hasselt), Sylvia Dries (Bocholt) en An Lenaerts (Maaseik).

Liberale mutualiteit

Lydia Peeters en Steven Coenegrachts zijn fier dat ze in juni de steun krijgen van heel wat geëngageerde mensen binnen de liberale mutualiteit die iedere dag klaar staan voor ondersteuning en zorg in Limburg. Op hun lijsten zullen Charlotte Daenen (Herk-de-Stad), Christophe Raeymaekers (As) en Martijn Jakubka (Pelt) staan.

“Met deze ploeg van liberale sterkhouders, jonge talenten uit eigen rangen en nieuw bloed stropen we de komende maanden de mouwen op. We hebben ons land, onze economie, onze welvaart de voorbije jaren sterker gemaakt. Onze welvaart en onze vrijheid is dé inzet van 9 juni. Wij verzetten ons tegen de stilstand en gaan volop voor meer jobs, meer koopkracht en voor een vrije samenleving. De kiezer kan erop rekenen dat wij klaar staan om verder te werken. Voor Limburg!”, zeggen Lydia Peeters en Steven Coenegrachts.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief