Nieuws

20 april 2019

Open Vld zet sterk in op Genk

Lydia Peeters, Limburgs lijsttrekker voor het Vlaams parlement voor Open Vld, kondigt 4 nieuwe Genkse gezichten aan op haar Vlaamse lijst. Hiermee zet de partij sterk in op de stad Genk. Een bewuste actie, want in Genk zit heel wat liberaal potentieel en is er ruimte voor groei. De 4 nieuwe Genkse doeners zijn Ruth Vandeboel, Monique Seronvalle, Arnoud Schreurs en Kristel Olech. De nieuwkomers krijgen steun van Edith Bijnens die op de Kamerlijst staat en 20 jaar politieke ervaring heeft.

Ruth Vandeboel is de eerste Genkse kandidaat en staat op plaats 6 op de Vlaamse lijst. Zij is 36 jaar en advocate. Ze woont in het idyllische Leut met echtgenoot Tom Vermeire, dochter Marie en pluszonen Maxime en Louis. Ze is echter volledig verknocht aan Genk: van de 6 jaren op internaat op het OLV-Lyceum over een decennium bij Rotaract Genk tot een carrière van inmiddels 10 jaar aan de Genkse balie. “Ik heb niet lang moeten nadenken toen Lydia Peeters me vroeg om op de lijst te staan. Ik heb politiek altijd al bijzonder interessant gevonden, maar nu voel ik me ook helemaal klaar om die verantwoordelijkheid op te nemen. Om te beginnen wil ik me smijten in de campagne. Want als ik ergens aan begin, doe ik het met volle overtuiging en 100% goesting”, aldus Ruth Vandeboel.

Een tweede Genkse kandidaat, op de 10de plaats, is Monique Seronvalle. Zij is notaris in Genk en gastdocent aan de UCLL. Ze is 52 jaar, getrouwd met Jos Jorissen en mama van Camille, Manon en Dries. “Mijn leuze is ‘Make a change, be the change’. Om die woorden in daden om te zetten, ben ik op 26 mei voor de eerste keer verkiesbaar. Ik sta volledig achter de ideeën van Open Vld en ga volop voor maatschappelijke vooruitgang waar iedereen beter van wordt. Hierbij leg ik de nadruk op een duurzame en innovatieve economie en een allesomvattende mobiliteitsaanpak”, zegt Monique Seronvalle.

Op plaats 11 staat Arnoud Schreurs. Hij is 62 jaar en een geboren en getogen Genkenaar. Samen met zijn echtgenote Rita Akkermans, dochter Natalie en zoon Michaël runt hij zijn praktijk Orthodontie Schreurs op De Weg naar As. “Met mijn professionele ervaring wil ik meedenken over zorg, vrije beroepen en ja, ook het ondernemerschap. Ik herken me volop in het partijprogramma van Open Vld en bewonder de weg die Lydia Peeters heeft afgelegd, lokaal en sinds kort ook nationaal. Ze staat er. Ik steunde haar sowieso al, maar door mijn kandidatuur doe ik dat nu ook actief”, aldus Arnoud Schreurs.

Op de 10de opvolgersplaats staat Kristel Olech, een dertigjarige advocate die opgroeide in Houthalen en daarna met haar partner Daan uit Zonhoven een thuis creëerde in Genk. “Ik zet met deze kandidatuur enthousiast mijn eerste politieke stappen. Vanuit mijn beroep ontdekte ik dat je door samen te werken tot betere oplossingen kan komen. Zeker op het vlak van gezondheid, onderwijs en tewerkstelling - thema’s die mij nauw aan het hart liggen - wens ik het verschil te kunnen maken. Bij de pakken blijven zitten staat dan ook niet in mijn woordenboek”, geeft Kristel Olech mee.

Op plaats 7 van de Kamerlijst vinden we ten slotte Edith Bijnens. Zij begon haar politieke carrière als parlementair medewerker bij toenmalig Genks Senator Jan Remans. Als voormalig voorzitter van Open Vld Genk en oud-fractieleider in de provincieraad, kan zij de nieuwkomers bijstaan. Ze is actief bij SYNTRA Limburg als business developer vastgoed. “De interesse in de dossiers ruimtelijke ordening en wonen, onderwijs en levenslang leren is een natuurlijke uitloper van mijn dagelijkse activiteiten. Daarnaast ga ik voor meer aandacht voor de actieve vijftig- en zestigplussers”, aldus Edith Bijnens.

Met deze vijf doeners uit Genk hopen we het verschil te kunnen maken.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief