Nieuws

26 januari 2020

Oplossing voor capaciteitsproblemen aan Lommelse bushalte

Er is een oplossing gevonden voor de problemen met de bushalte van Lommel voor het asielcentrum aan het Parelstrand in Lommel, dat meldt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. De bushalte in de Fabrieksstraat, vlakbij het asielzoekerscentrum Parelstrand, werd vooral 's morgens gebruikt door tientallen asielzoekers die naar school of een opleiding gaan. Die situatie zorgt voor onveiligheid omdat veel personen zich op de straat en op het fietspad begaven. Dat wekte onnodige wrevel op voor de buurtbewoners. Inmiddels werd beslist de bushalte te verschuiven naar een braakliggend perceel verderop.

Minister van mobiliteit Lydia Peeters: “We zijn tevreden dat we met De Lijn en de stad Lommel na kort en snel overleg dit probleem hebben kunnen oplossen. Vanaf maandag 3 februari gaan we de bushalte van de Grote Barrier in de Lommelse Fabrieksstraat verplaatsen naar de Sint-Thomasstraat, iets verderop. De halte aan de Fabrieksstraat had niet de capaciteit en was niet voorzien om de grote groep van asielzoekers én de studenten op te vangen.“

Bijkomend is er nog een tweede oplossing uitgewerkt door De Lijn zodat de overlast al vanaf maandag tot een minimum wordt herleid. “Vanaf maandag 27 januari worden op de twee ochtendritten van lijn 84 een gelede bus ingezet. Deze gelede bus met extra capaciteit zorgt ervoor dat de busgebruikers niet alleen aan de halte maar ook op de bus meer ruimte hebben.” Tot slot geeft minister Lydia Peeters nog aan dat ze samen met het stadsbestuur van Lommel zal nazien of ook een overdekte bushalte kan geplaatst worden op de gewijzigde locatie ter hoogte van de Thomasstraat.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief