Nieuws

6 mei 2024

Park and Rides rond Antwerpen verder vernieuwd

Nadat Lantis eerder al de Park and Rides in Massenhoven, Wommelgem en Zoersel opwaardeerde met nieuwe fietsenstallingen, is nu ook de Park and Ride in Melsele aan de beurt. Aan de noordzijde, ter hoogte van het dienstgebouw van De Lijn, komen er nieuwe fietsenstallingen. Er komt ook een nieuw fietspad, dat aansluit op de bestaande fietsverbinding aan de noordelijke en zuidelijke kant van de parking.

Lantis maakt op deze manier de Park and Rides in de rand rond Antwerpen aantrekkelijker voor de pendelaars die fiets en openbaar vervoer combineren of die carpoolen.


"Met het oog op de werken voor de realisatie van het Oosterweelproject is het belangrijk dat we pendelaars richting Antwerpen een alternatief voor de wagen kunnen aanbieden", zegt Bart Van Camp, directeur Omgeving bij Lantis. "Met veilige parkeerplaatsen aan de rand van Antwerpen zorgen we dat fietsers en automobilisten de mogelijkheid hebben om comfortabel over te stappen op het openbaar vervoer", aldus Van Camp.

Welke werken voeren we uit?

  • Er komen nieuwe fietsluifels die zullen aansluiten op het bestaande dienstgebouw van De Lijn. De luifels zijn licht en transparant en voorzien van verlichting. Op die manier dragen ze bij tot de sociale veiligheid van de fietsers.
  • Aangrenzend aan de luifels komt er een verhard voorpleintje, het bestaande fietspad verleggen we enkele meters om plaats te maken. De betonklinkers van het fietspad richting N70 worden vervangen door asfaltverharding.
  • Langsheen de parking leggen we een nieuw fietspad in asfalt aan, dat de nieuwe fietsenstalling aan de noordelijke kant en het bestaande fietspad naar de Vuurdoornstraat aan de zuidelijke kant met elkaar verbindt.

Timing

Voor deze werken is een aanvraag voor omgevingsvergunning ingediend. Het openbaar onderzoek loopt van 4 mei tot en met 2 juni 2024. De werken zullen later dit jaar opstarten.

Vernieuwing bestaande Park and Rides rond Antwerpen

"Rond de stad Antwerpen zetten we in op het vernieuwen van de bestaande P+R parkings. Dit doen we zodat gebruikers zowel de auto als de fiets veilig kunnen achterlaten wanneer ze overstappen op een ander vervoersmiddel. Ook de Park and Rides in Massenhoven, Wommelgem en Zoersel werden al opgewaardeerd met nieuwe fietsenstallingen”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
"Samen met Lantis willen we met de bouw van de fietsenstallingen zoveel mogelijk inzetten op duurzame vervoersinfrastructuur. Zo krijgen pendelaars verschillende mogelijkheden om hun traject af te leggen. Vanop de Park and Rides kan je carpoolen, de overstap maken naar een elektrische deelfiets of je kan via het openbaar vervoer je eindbestemming bereiken.”

De financiering van deze projecten gebeurt met middelen van het relancefonds van de Vlaamse regering en het EU-fonds “Nextgeneration”.

Beeldmateriaal: © Lantis

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief