Nieuws

22 mei 2019

Politici proeven van flexi-jobs

Het Belang van Limburg | Limburgse toppolitici draaiden dinsdag even mee in de horeca. Horeca Vlaanderen wil daarmee de knelpunten van de sector onder de aandacht brengen en ijveren voor een duurzaam horecabeleid.

Onder meer Lydia Peeters (Open Vld), Lode Ceyssens (CD&V), Meryame Kitir (sp.a), Johan Daenen (Groen) en Chris Janssens (VB) bonden dinsdag een schort om om de klanten van hotel Mardaga in As te bedienen. “We pleiten onder meer voor een lastenverlaging”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen die het initiatief op gang trok. “Maar ook voor het aanpassen van het BTW-tarief op niet-alcoholhoudende dranken en voeding. Die voorwaarden zijn essentieel om rendabel te kunnen werken. Rond flexi-jobs bestaan er ook heel wat misverstanden. We hebben gemerkt dat nogal wat politici verbaasd zijn als we hen confronteren met werkelijke situaties in de horeca.”

De organisatie doet alle provincies in Vlaanderen aan in de hoop dat de boodschap ook duidelijk in Brussel aankomt. De opbrengst van de actie gaat naar Child Focus.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief