Nieuws

3 september 2020

Regels leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs worden versoepeld

Vlaams minister Lydia Peeters heeft aan Vervoersmaatschappij De Lijn gevraagd om dringend maatregelen te treffen voor de problemen die zich stellen bij het leerlingenvervoer voor het buitengewoon onderwijs. Op vraag van de minister zal De Lijn het rittenschema voor deze leerlingen herbekijken via de dienstplanning, dit zone per zone.

Initieel werd op vraag van Departement Onderwijs en in samenspraak met De Lijn een regeling uitgewerkt die normaliter zou gelden bij code oranje, wat betekent dat leerlingen uit het lager onderwijs en secundair onderwijs opgesplitst worden bij het vervoer. Daardoor waren er veel meer bussen nodig dan normaal en werden ook de reistijden voor heel wat leerlingen langer, met heel wat klachten tot gevolg.

Na overleg is er beslist dat deze opsplitsing en regeling wordt teruggeschroefd, minstens zolang code geel geldt. Vanaf maandag zal vervoersmaatschappij De Lijn een nieuwe gewijzigde planning gefaseerd laten ingaan en om uiterlijk tegen het einde van volgende week een globale nieuwe vervoerregeling te hebben in alle zones. Voor leerlingen waarvan de reistijden nu reeds of later toch nog buiten proportie zouden liggen, wordt gekeken of er niet via alternatieve vervoersmodi kan gewerkt worden. Lydia Peeters hoopt dat die nieuwe planning snel kan doorgevoerd worden en dat er met deze nieuwe regeling de leerlingen in het bijzonder onderwijs kunnen rekenen op een vlot en veilig vervoer van en naar school.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief