Nieuws

9 april 2020

Renovatie E17-viaduct vanaf 15 april 2020

De grootschalige werken aan het viaduct in Gentbrugge (E17) kunnen toch starten. De aannemer zal vanaf 15 april de renovatie uitvoeren met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de aannemer en de arbeiders bedanken voor de inspanningen die ze daarvoor doen. Het verkeer rijdt vanaf de start van de werken over twee rijstroken in elke richting. Het agentschap streeft ernaar om het eerste deel van de werken (de viaducthelft rijrichting Kortrijk) tegen november 2020 af te ronden, maar die timing is afhankelijk van de duur en aard van de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn omwille van het coronavirus.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters: “Ik ben heel tevreden dat in deze periode ook nieuwe grote werven, zoals deze werken aan het viaduct, van start kunnen gaan. Gezien er weinig verkeer is, is het veiliger werken op de werf en ondervinden minder weggebruikers hinder door wegenwerken. Er is bovendien een memorandum uitgewerkt om werven in de wegen- en waterbouw te laten (her)opstarten, met alle aandacht voor de veiligheid van de werknemers. De regels van social distancing en hygiëne dienen strikt gevolgd te worden. De opstart van de renovatie van het viaduct van Gentbrugge toont alleszins aan dat het mogelijk is.”

Inname linkerrijstroken van 15 april tot 22 april

Tijdens de heraanleg zal het verkeer richting Kortrijk over twee rijstroken rijden op de andere rijrichting. Om dat mogelijk te maken, moeten we openingen (doorsteken) maken in de middenberm. Dat gebeurt van 15 (5u) tot 22 april met inname van de linkerrijkstroken in beide richtingen. Verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over 2 rijstroken. Er zal een snelheidsbeperking gelden van 70 km/u.

In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 april neemt de aannemer ook de rechterrijstrook en pechstrook in voor werken boven de spoorlijn op het viaduct. Tijdens dit weekend zal het verkeer richting Kortrijk over de linkerrijstrook en middenrijstrook gestuurd worden.

Verkeer door middenberm en afsluiten op- en afrit vanaf 22 april
Op donderdag 23 april gaan de renovatiewerken aan de boven- en onderzijde van de viaducthelft richting Kortrijk van start. Verkeer op de E17 zal twee rijstroken in elke richting hebben op de andere helft van het viaduct. Vanaf dan mag er maximum 50 km/u gereden worden. De afrit vanuit Antwerpen naar de N9 en de oprit van de N9 naar de E17 richting Antwerpen gaan dicht.

De werken zijn te volgen via www.wegenenverkeer.be/gent en via de digitale nieuwsbrief (inschrijven kan op de webpagina).

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief