Nieuws

9 januari 2021

Rijscholen zullen enkele dagen de tijd nodig hebben om op te starten (Federdrive)

(BELGA) De sector van de rijscholen, vertegenwoordigd door Federdrive, is tevreden dat mensen die al maanden wachten op hun rijbewijs dat nu opnieuw kunnen halen.

Vrijdagmiddag is op het Overlegcomité beslist dat de rijscholen in het land opnieuw kunnen opstarten. De heropstart komt er op vraag van de verschillende ministers van Mobiliteit. Door de lange sluiting van de rijscholen was er onder meer druk op de logistieke keten ontstaan, omdat er geen professionele chauffeurs meer konden doorstromen.

Federdrive wacht de officiële teksten af, maar gaat alvast samen met de examencentra aan de slag om die heropstart te organiseren. Het zal een enorm werk zijn om de duizenden wachtende leerlingen in te kunnen plannen, klinkt het. Hier en daar dook de vraag op om bepaalde mensen voorrang te geven, maar dat is haast onmogelijk, zegt Smeesters. Hij wijst erop dat rijscholen enkele dagen tijd nodig zullen hebben om de deuren opnieuw te kunnen openen.

De voorzitter zegt tevreden te zijn dat mensen die al maanden wachten om hun rijbewijs te kunnen halen dat vanaf nu kunnen doen, maar blijft ook nuchter. "We hopen dat we niet slechts voor twee weken kunnen openen, maar meteen voor 50 jaar bij wijze van spreken", zegt Smeesters. Hij wijst erop dat de sector protocollen opgesteld heeft, die goedgekeurd zijn door experts. Die zullen "rigoureus" gevolgd worden zodat de lessen veilig kunnen verlopen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief