Nieuws

30 oktober 2020

Ringtrambus in Vlaamse Rand groot succes: "Op vier maanden tijd al 100.000 reizigers"

Radioi 2 | De Ringtrambus, de bus die doorheen de Vlaamse Rand boven Brussel rijdt, heeft al 100.000 reizigers vervoerd sinds zijn start vier maanden geleden. Reizigers en chauffeurs zijn over het algemeen tevreden over het comfort en de stiptheid van de bus.

Op 28 juni werd de eerste rit van de Ringtrambus gereden, sindsdien zijn er al 100.000 passagiers vervoerd. De Ringtrambus volgt een traject tussen het universitair ziekenhuis in Jette, het centrum van Vilvoorde en eindigt zijn route aan Brussels Airport. De bussen hebben een lengte van 24 meter. Omdat de bussen gebruik maken van hybride motoren, zijn ze een pak stiller, en bovendien ook een stuk energiezuiniger

Bevraging 

Een bevraging bij 142 reizigers begin september heeft bovendien getoond dat 87 procent over het algemeen tevreden is over de bus. Ook de chauffeurs zijn tevreden over het comfort en rijgemak. Al geven ze wel aan dat de geplande vrije busbanen zeker nodig zijn om de doorstroming nog vlotter te laten verlopen. Op dit moment worden er vrije busbanen aangelegd in Strombeek en het centrum van Vilvoorde. In 2023 moet het hele traject van de Ringtrambus bestaan uit vrije busbanen. Zo zal de bus geen 60, maar slechts 40 minuten over een enkele rit doen.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit (Open VLD):  "Dat de Ringtrambus in deze bijzonder tijden al 100.000 reizigers mocht verwelkomen is een positief signaal" 

"Met de Ringtrambus ontsluit De Lijn de Vlaamse Rand met hoogwaardig openbaar vervoer, een investering van meer dan 60 miljoen euro", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). "Het is meteen ook het eerste luik van het Brabantnet dat gerealiseerd werd. Het Brabantnet moet de Vlaamse Rand een volwaardig, kwalitatief alternatief voor individueel autoverkeer bieden. Dat de Ringtrambus in deze bijzondere tijden al 100.000 reizigers mocht verwelkomen is een positief signaal. Het vormt een belangrijke hefboom om de congestie in de Noordrand rond Brussel terug te dringen."

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief