Nieuws

28 februari 2019

Sloop- en heropbouwpremie vanaf 1 maart beschikbaar

Vanaf 1 maart 2019 kan een sloop- en heropbouwpremie worden aangevraagd via de webapplicatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Het gaat om een eenmalige premie van 7500 euro, voor wie geen aanspraak kan maken op het gunstige BTW-tarief van 6 procent zoals in 13 Vlaamse steden het geval is. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Met deze sloop- en heropbouwkorting van 7500 euro hopen we de Vlaming te stimuleren om vervallen woningen af te breken en te vervangen door energie-efficiënte nieuwbouw.”

Begin februari keurde de Vlaamse regering de sloop- en heropbouwpremie definitief goed. Het gaat om een premie van 7500 euro voor wie een woning sloopt en vervangt door een energetische nieuwbouw. De premie kan vanaf 1 maart online worden aangevraagd voor sloop- en heropbouwvergunningen die tussen 1 oktober 2018 en 31 oktober 2019 zijn aangevraagd.

Voorwaarden

De voorwaarden en termijnen om de premie aan te vragen, zijn terug te vinden op de site van het VEA. De premie wordt uitbetaald drie maanden nadat de sloop is vastgesteld.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Renovatie is bij sommige woningen niet meer haalbaar of betaalbaar. Met deze sloop- en heropbouwpremie geven wij de Vlaming alvast de kans om deze woning te vervangen door een energiezuinige woonst. Het is bevorderend voor de kwaliteit van het Vlaamse woningpark en zal ook bijdragen tot een lager energieverbruik.”

Voor meer info over de voorwaarden en het aanvragen van de premie zelf kan u terecht bij het VEA: https://www.energiesparen.be/sloop-en-heropbouwpremie.


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief