Nieuws

5 september 2020

Stop Parkinson Walk leverde al ruim 171.000 euro op

Belga | De veertiende etappe van de Stop Parkinson Walk had zaterdagnamiddag (5/9) Maasmechelen als voorlopig eindpunt. Plan is om 1.500 kilometer af te leggen in 49 dagen. Na de halte in Maasmechelen heeft initiatiefnemer Ivo de Bisschop nog 35 dagen te gaan. Zaterdag ontving hij aan het Heilig Hartcollege een cheque van 8.500 euro, maar dat zal nog oplopen. De stappen worden gesponsord en dat heeft al 171.615 euro opgebracht. De Stop Parkinson Walk eindigt op 10 oktober in Oostende.

Ivo de Bisschop kreeg drie jaar geleden zelf de harde diagnose van Parkinson en wil met de wandeling rond België geld inzamelen voor onderzoeksprojecten voor medicatie tegen Parkinson. Zaterdag kwamen Ivo de Bisschop en zijn kameraad Wouter Degraeve vanuit Kessenich (Kinrooi) naar Maasmechelen gewandeld.

De wandelingen vanuit startpunt Maasmechelen zaterdag hadden een afstand van onder meer 30, 12, 6 en 2 kilometer. In totaal waren er 400 deelnemers, het toegelaten maximumaantal bij een buitenevenement in deze coronatijden. Onder die vierhonderd stappers bevonden zich vijftig Parkinsonpatiënten. Een van de deelnemers was Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), die in Maasmechelen werd opgewacht door burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld) van Dilsen-Stokkem en burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken.

Aan De Wissen in Dilsen-Stokkem hadden Parkinsonpatiënten een erehaag gevormd voor Ivo de Bisschop en Wouter. "Ik wil met dit initiatief de ziekte onder de aandacht brengen. Ik merkte ook dat de ziekte geen prioriteit is voor de grote farmabedrijven. Met de Stop Parkinson vzw ondernemen we nu zelf actie om snel, binnen acht tot tien jaar, een doorbraak te forceren en zo de vreselijke ziekte succesvol te bestrijden", aldus Ivo de Bisschop. Met het ingezamelde geld zijn intussen vier onderzoeksprojecten gefinancierd. Bedoeling is om 1 miljoen euro bijeen te krijgen.


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief