Nieuws

24 september 2020

T2-CAMPUS opent gloednieuw e-mobility lab

Een bijzondere dag in de T2-campus vandaag, waar onder het goedkeurend oog van heel wat kijklustigen een splinternieuw lab voor micro e-mobiliteit werd geopend. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park zet zo in op één van de meest duurzame ontwikkelingen van nu én de toekomst en boort daarmee een nichemarkt in België aan.

Jan Rombouts, Chief Innovation Officer van T2-campus: “Met de ontwikkeling van het e-mobility lab spelen we proactief in op de steeds toenemende vraag naar vaktechnici binnen deze revolutionaire markt. Onze state-of-the art werkplaats biedt immers tal van mogelijkheden voor opleidingen omtrent diverse licht elektrische voertuigen, zoals de e-step, e-bike of e-scooter. Het lab zal dan ook gebruikt worden voor verschillende opleidingstrajecten van onze kernpartners SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor. Ook externe organisaties kunnen echter terecht in deze gloednieuwe ruimte. Geïnteresseerde bedrijven krijgen namelijk de mogelijkheid om onze moderne apparatuur in te schakelen voor trainingsdoeleinden van zowel lange als korte duur.”

Partnership

De doorgedreven samenwerking met Shimano Benelux – toeleverancier van kwalitatieve fietsonderdelen – is alvast een mooi voorbeeld van hoe T2-campus en het bedrijfsleven de handen in elkaar slaan. Shimano Benelux speelde immers een grote rol bij de totstandkoming van het e-mobility lab en zal er op structurele basis merkgebonden opleidingen voor de Belgische markt organiseren. Lieven Bisschop, Country Manager van Shimano Benelux: “De opkomst van e-bikes maakt dat de nood aan technisch geschoold personeel in de werkplaats hoger is dan ooit tevoren. Via het T2-trainingcenter beogen we niet alleen de technische kennis van retailers uit de fietsindustrie aanzienlijk op te schroeven om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen, maar willen we tegelijkertijd ook nieuwe en jonge mensen enthousiasmeren voor onze bloeiende industrie.”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters kijkt alvast fier naar Limburg en T2-campus als koplopers in innovatie en opleidingen: “Er is in Vlaanderen een groeiende populariteit van e-mobility, maar ook de deeleconomie blijft aan belangrijkheid winnen. Deelauto’s, -fietsen, -steps of –scooters… We zullen ze steeds vaker in het straatbeeld zien. Om dit te faciliteren zetten we vanuit Vlaanderen – in samenwerking met lokale besturen – komende jaren sterk in op combimobiliteit en goed ontsloten mobiliteitsknooppunten, waar de pendelaar vlot kan schakelen tussen verschillende vervoersmiddelen. Dergelijke modal shift vraagt gespecialiseerde technici, waar T2-campus alvast proactief op inspeelt.”

Wie niet kan wachten om het e-mobility lab te ontdekken kan zich alvast inschrijven voor de opleiding ‘Technicus elektrische steps, fietsen en scooters’. Startende in november 2020 worden cursisten via dit traject opgeleid om elektrisch aangedreven tweewielers te onderhouden en te herstellen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief