Nieuws

18 maart 2020

Toegang tot de havens en de nautische veiligheid blijven bewaard

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) zetten alles in het werk om het scheepvaartverkeer van en naar de havens in tijden van het Corona-virus vlot en veilig te laten verlopen. Alle partners van de nautische keten zitten samen om te bekijken of er in het kader van de nieuwe maatregelen van de veiligheidsraad ook bijkomende inspanningen moeten komen bij alle nautische partners, waaronder het agentschap MDK

We zetten vooral in op onze veiligheidsdiensten en de dienstverlening aan de havens in Vlaanderen. Op die manier garanderen we met het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) de bevoorrading van levensmiddelen, medisch materiaal en voedsel en garanderen ze de veiligheid op zee”, aldus minister Lydia Peeters.

De toegang tot onze havens verzekeren is een belangrijke uitdaging voor het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Voor heel wat van hun functies is thuiswerk onmogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de loodsen, de mensen die de verkeerscentrales (Schelderadarketen) bemannen of werken aan boord van onze vaartuigen.

“We zijn dankbaar dat de medewerkers van MDK verder werken in zeer moeilijke omstandigheden. Daarmee vervullen ze een belangrijke maatschappelijke functie. We nemen samen met de havens zo onze verantwoordelijkheid om het besmettingsrisico in te perken en de zorgsector te ontlasten”, beklemtoont Lydia Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief