Nieuws

26 september 2019

Vanaf 1 november: minimale levering aardgas

Vanaf vrijdag 1 november kunnen mensen die onvoldoende geld hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden, opnieuw een minimum aardgaslevering aanvragen bij het OCMW van hun gemeente, net zoals de voorbije jaren. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: "Tijdens de wintermaanden mag niemand kou lijden. De minimum aardgaslevering garandeert huiselijke warmte voor wie in financiële nood zit."

De maatregel is bedoeld voor mensen die geen geld hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden. Vanaf 1 november tot en met 31 maart 2020 kunnen zij elke halve maand bij het OCMW een financiële tussenkomst voor een minimum aardgaslevering vragen.

OCMW’s doen eerst een sociaal onderzoek om na te gaan of de hulpvraag van hun cliënt gegrond is. De hoogte van de tussenkomst verschilt naargelang het type woonst: een hoekhuis, een appartement of een vrijstaande woning. De netbeheerder draagt 70% van de kost, de overige 30% kan het OCMW terugvragen aan de gebruiker.

"Als een gezin onmogelijk menswaardig de winter kan doorkomen, moeten we als maatschappij onze verantwoordelijkheid nemen", besluit Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief