Nieuws

28 maart 2022

Vernieuwing wegdek Kempenstraat in Rotem

“Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Dilsen-Stokkem dit voorjaar gedurende 4 werkdagen het wegdek van de Kempenstraat (N757). De werfzone strekt zich uit tussen het kruispunt met de Hoogbaan en de Rijksweg (N78)”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en openbare Werken Lydia peeters. Daar werd de afgelopen periode ook al de waterleiding vernieuwd. Verderop op de N757 Burgemeester Henrylaan wordt gedurende 2 werkdagen ook in een zone van 250m de volledige breedte van de weg vernieuwd met een toplaag asfalt. Tijdens deze werken zijn de werkzones ontoegankelijk. Er geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer en fietsers.

De waterleidingen liggen in de Kempenstraat aan de zijkanten van het openbaar domein, tegen de huizen en percelen aan. De Watergroep werkte daar sinds begin februari aan de vernieuwing ervan.

Volgende week wordt ook de rijweg vernieuwd. “De betonklinkers verdwijnen, en in de plaats komt er een onderlaag en toplaag asfalt. Daarop worden fietssuggestiestroken aangebracht. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. In november 2021 vernieuwde AWV ook al het wegdek en de fietspaden van de aansluitende zone Haagstraat (N757) in comfortabel asfalt”, duidt Lydia Peeters, minister van Mobiliteit en Openbare werken.

Verderop op de N757 Burgemeester Henrylaan wordt gedurende 2 werkdagen ook de volledige breedte van de weg vernieuwd met een toplaag asfalt. 

“Het gaat om een zone van 250m, aansluitend op de vernieuwing van het najaar 2021, tot aan de middengeleider (richting Neeroeteren). Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde fietsveiligheid en meer rijcomfort voor alle weggebruikers”, zegt minister Peeters

Minderhinder-maatregelen: uitvoering tijdens paasvakantie, lokale omleidingen

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens de paasvakantie, in de week van 4 april 2022. Er wordt 4 dagen overdag gewerkt tussen 6u en 18u.

De werfzone Kempenstraat is tijdens de werken afgesloten voor verkeer. Er geldt een omleiding via de Stationsstraat en de rotonde in Elen. Fietsers volgen voor de gehele duur van de werken plaatselijk een omleiding rond de werfzone. De voetpaden blijven wel toegankelijk.

Tijdens de frees- en asfaltwerken op het gedeelte Burgemeester Henrylaan, is de werkzone ook daar niet toegankelijk. Die werken duren twee werkdagen.

Weersgevoelig

Opgelet: infrastructuurwerken zijn steeds erg afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan wijzigen

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief