Nieuws

30 mei 2023

Vijf nachten asfaltwerken op Rijksweg (N78) in Elen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandagavond 12 juni 2023 het wegdek van de Rijksweg in Elen. Tussen de Heerstraat en rotonde wordt het asfalt in beide richtingen vernieuwd. Ook de parkeerstroken en fietspaden worden in die zone aangepakt. De nachtelijke werkzaamheden duren een week. Doorgaand verkeer volgt ‘s avonds en ‘s nachts een omleiding over de Stationsstraat.

Nieuw asfalt tussen Heerstraat en rotonde Elen

Na de frees- en voorbereidende werken volgt een nieuwe onderlaag op de rechterrijstroken. Vervolgens wordt een volledig nieuwe toplaag met markeringen in beide richtingen aangebracht. “De vernieuwde rijweg en fietspaden zullen de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor alle weggebruikers verhogen”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken starten 12 juni en duren een 5-tal nachten. Om de verkeershinder te beperken worden de werken tussen 19.00 en 6.00 uur uitgevoerd. Dat zorgt wel voor geluidshinder in de nacht.

Minderhinder-maatregelen: nachtelijke omleiding voor autoverkeer via Stationsstraat en fietsomleiding

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Fietsers en voetgangers worden langs de oostzijde over de Heerstraat richting de Langstraat omgeleid.

Doorgaand verkeer op de Rijksweg wordt tijdens de werkzaamheden in beide richtingen omgeleid via de Stationsstraat en Burgemeester Henrylaan. Aan het kruispunt van de Stationsstraat (N749) met de Steenweg naar Neeroeteren (N757) worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Zo kan het verkeer ‘s nachts veilig en vlot doorstromen. Overdag kan doorgaand verkeer in de werfzone in beide rijrichtingen over één gefreesde rijstrook doorrijden.

Weersgevoelig

Asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Meer info over de werken op wegenenverkeer.be/werken.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief