Nieuws

21 maart 2019

Vlaams Energieminister Lydia Peeters bezoekt iLumen: “Onder indruk van creativiteit en toekomstvisie”

Persbericht iLumen | Op donderdag 21 maart bracht Vlaams energieminister Lydia Peeters een fel gesmaakt bezoek aan iLumen. De minister werd door zaakvoerders Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel rondgeleid in de gebouwen van het ingenieursbureau uit Tessenderlo.

Tijdens de rondleiding kreeg de minister de nodige toelichting bij de werking van iLumen en zijn zusteronderneming Futech.

Op deze manier maakte zij kennis met productinnovaties zoals de PIDbox. Dit gepatenteerd toestel verhoogt het rendement van zonnepanelen en verlengt hun levensduur. De PIDbox wordt vandaag in maar liefst 40 landen aan de man gebracht. Ook bleek de minister erg geïnteresseerd in de iLubat, de thuisbatterij die iLumen in 2018 met succes commercialiseerde in de Vlaamse zonnepanelenmarkt.

Met de nodige trots lichtten zaakvoerders Ismaël en Pieter reeds een tipje van de sluier op over de nieuwe productinnovaties die momenteel binnen de R&D-afdeling van iLumen ontwikkeld worden.

Tenslotte beantwoordde de minister enkele vragen die iLumen verzameld had bij zijn lezerspubliek van de nieuwsbrief, aangaande thema’s zoals de digitale meter en ‘zonnedelen’.

'Boost voor energietransitie'

“De energietransitie naar meer hernieuwbare energie krijgt een boost dankzij innovatieve toepassingen zoals hier bij iLumen bedacht worden”, reageerde minister Peeters na afloop van haar bezoek. “Ik ben onder de indruk van de creativiteit en de toekomstvisie van dit dynamische bedrijf.”

Om haar bezoek af te sluiten toonde de minister zich bereid om een PIDbox te handtekenen en was er ruimte voor een fotomoment met de aanwezige medewerkers van iLumen.

iLumen wenst minister Lydia Peeters nogmaals te bedanken voor haar interesse in onze onderneming en haar enthousiasme tijdens haar bezoek.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief