Nieuws

20 oktober 2020

Vlaams minister Lydia Peeters investeert in 19 veilige schoolomgevingen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters investeert 46.314,98 euro om 19 schoolomgevingen in 4 gemeenten veiliger te maken. Dit gebeurt via de subsidie veilige schoolomgeving. “Binnen mijn beleid vormt verkeersveiligheid een topprioriteit. Met deze subsidie kunnen we samen met de steden en gemeenten de veiligheid van de schoolomgevingen in Vlaanderen verhogen. Kinderen moeten zich op een veilige manier naar school kunnen verplaatsen”, zegt Lydia Peeters.

Veiligheid verhogen in schoolomgevingen

Lokale besturen kunnen de subsidie veilige schoolomgeving aanvragen voor projecten die door snel uitvoerbare ingrepen de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen verhogen. Lydia Peeters wil met deze subsidies gemeenten ondersteunen om in schoolomgevingen maatregelen te nemen die de veiligheid van de schoolgaande jeugd in de directe omgeving van de schoolpoort ten goede komen. De middelen werden bijvoorbeeld al ingezet om schoolstraten in te richten, fiets- en voetpaden heraan te leggen, markeringen, signalisatie en straatmeubilair aan te brengen en om een fietsbeloningssysteem op te zetten.

Provincie

Gemeente

Aantal Schoolomgevingen

Subsidiebedrag (in euro)

West-Vlaanderen

Oostkamp

10

33.310,09

Vlaams-Brabant

Bierbeek

4

1.657,70

West-Vlaanderen

Lichtervelde

4

4.697,03

Vlaams-Brabant

Liedekerke

1

6.650,16

Aanvragen subsidie veilige schoolomgeving

Via de subsidiëring in kader van veilige schoolomgevingen kunnen lokale besturen een aanvraag indienen voor een subsidiëring van 50% voor werken in een straal van 100 meter dan wel tot aan het eerstvolgende kruispunt – met een maximum van een 25.000 euro.

Ik roep alle steden en gemeenten op om na te gaan welke maatregelen ze kunnen invoeren”, zegt Vlaams minister Lydia Peeters “Lokale besturen hebben een directe kijk op wat er kan en moet veranderen in hun schoolomgevingen. Het is zo belangrijk dat leerleerlingen op een veilige manier hun woon-schooltraject kunnen afleggen.Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief