Nieuws

27 november 2019

Vlaams minister Lydia Peeters keynotespreker op de VIL-summit

VIL houdt tweejaarlijks een congres met als centraal thema dit jaar ‘Zero Emission Logistics’. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters werd uitgenodigd om een keynote te geven rond haar beleid tijdens het pre-summit dinner in het MAS in Antwerpen. De minister was één van de bezielers van de Green Deal Duurzame stadslogistiek en als Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken ook voogdijminister van de VIL-unit ‘Multimodaal.Vlaanderen’.

VIL wil de competitiviteit van de bedrijven in de logistieke sector verhogen door duurzame en innovatieve concepten en technologieën te implementeren. VIL heeft de ambitie om van Vlaanderen de Europese toegangspoort te worden. Zij brengen ondernemers met logistieke ervaring samen zodat kennis en know how gedeeld kan worden.

Duurzame stedelijke logistiek is een noodzaak voor bereikbare en leefbare steden

De combinatie van een groeiende vraag naar zowel goederen als diensten, het verlangen om steden leefbaar te houden én het streven om de CO2-uitstoot in steden te verminderen vraagt om nieuwe manieren om steden te bevoorraden met oog op het reduceren van emissies.

“Als minister van Mobiliteit en Openbare Werken zal ik, samen met het departement MOW, verder blijven inzetten op vergroenende en efficiëntie verhogende acties rond stedelijke logistiek. “

Net als VIL gelooft de minister sterk in de kracht van samenwerking en de inzet op communities die bedrijven, dienstverleners en stakeholders samenbrengen rond duurzame vervoersconcepten, om zo multimodale en/of efficiëntie verhogende transportopportuniteiten te identificeren. Samen bereiken we immers meer dan alleen.

Lydia Peeters onderschrijft alvast tijdens haar keynote het uitgangspunt van de VIL-summit. Want om de doelstelling van een klimaatneutrale samenleving in 2050 – of liever nog vroeger – te bereiken, mag duurzaamheid niet enkel weggelegd zijn voor enkele klimaatpioniers.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief