Nieuws

3 mei 2021

Vlaams minister Lydia Peeters realiseert fietsbrug over E34

In het weekend van 8 en 9 mei plaatst Lantis een nieuwe fietsbrug over de E34 in Waaslandhaven-Oost. De nieuwe fietsbrug vervangt het tijdelijke exemplaar en creëert een vlotte, veilige en aangename fietsverbinding richting Waaslandhaven. De fietsbrug is 6 meter breed en biedt een oplossing voor de gevaarlijke situatie waarbij fietsers de E34 kruisen samen met het verkeer richting de E34. "De fiets is in Vlaanderen al langer aan een opmars bezig en die positieve fietstendens willen we verder stimuleren”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De fietsbrug maakt deel uit van een grotere werf, de aanleg van de kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost waarmee een betere ontsluiting van dat havencomplex gegarandeerd wordt. De Oosterweelwerken op de E34 gingen op 2 augustus 2019 van start. Het bestaande op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost wordt vervangen door een nieuw complex dat de veiligheid en de vlotte doorstroming voor alle weggebruikers aanzienlijk zal verbeteren. Voor fietsers voorzien we een breed fietspad langs de E34, een fietsbrug over de E34 en een fietstunnel onder de Canadastraat. Op deze manier verzekeren we een vlotte, veilige en aangename fietsverbinding richting Waaslandhaven.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Fietsveiligheid en fietscomfort zijn topprioriteiten in mijn verkeersveiligheidsbeleid. De basisvoorwaarde om meer mensen te laten fietsen, is echter dat fietsen veilig kan. Extra en versnelde inspanningen zijn nodig om verkeersveiligheid te verhogen. De tijdelijke fietsbrug een van de maatregelen die we namen om het woon-werkverkeer per fiets ook tijdens de Oosterweelwerken te garanderen.”

Woon-werkverkeer

Voor de Oosterweelwerken kruisten fietsers de E34 samen met het verkeer richting E34. Dit was een gevaarlijke en onaangename situatie. Bij start van de werken in deze zone (augustus 2019) werd een tijdelijke fietsbrug over de E34 in gebruik genomen.

Begin 2022 zal de nieuwe fietsbrug geopend worden. Tot dan blijft de tijdelijke fietsbrug in gebruik.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief