Nieuws

15 mei 2019

Vlaams minister Lydia Peeters steunt Vlaamse ondernemers die Nederland veroveren via Maastricht

Persbericht van Limburg Leads | Vandaag gaat in het MECC de 2-daagse voor bedrijvencontacten “LIMBURG LEADS” van start. Een opvallend plein is dat van het magazine LIMBURG BOUWT dat niet minder dan 30 bedrijven wist te motiveren om de krachten te bundelen en samen de Nederlands Limburgse markt open te breken. Omdat bouw en energie hand in hand gaan, wou Vlaams minister van Energie Lydia Peeters niet ontbreken op de afspraak.

Bouw en Energie

Het is voor iedereen duidelijk dat ons gebouwenpatrimonium gelijk staat aan een enorme energievraag, voor verwarming en koeling. De manier waarop we die gebouwen vorm, geven en isoleren, de materialen die we gebruiken, de manier waarop we energie opwekken, enz…: het heeft allemaal een enorme impact op het klimaatvraagstuk. Dat is alleszins de eerste reden waarom Vlaams minister Lydia Peeters de ondernemers een hart onder de riem wou steken.

Minister Peeters zegt: “Limburgse aannemers en installateurs hebben zich de voorbije jaren gespecialiseerd in energiezuinig bouwen en hernieuwbare energietoepassingen. Dat komt zeker van pas in onze woningen en bedrijfsgebouwen. In Vlaanderen zijn de Limburgse nieuwbouwwoningen zelfs de meest energiezuinige.”

Export

Een tweede reden voor minister Peeters om een kijkje te nemen naar de prestaties van “onze ondernemers” in Maastricht, is het feit dat de Vlaamse overheid de internationale handel en export sterk aanmoedigt. Vandaar dat de Vlaamse overheidsdienst Flanders Investment and Trade bij dit project in het MECC betrokken werd, om de deelnemers aan te zetten om hun dossier zo sterk mogelijk te maken en mogelijk een beroep te doen op het gepaste subsidiereglement.

Dat Vlaanderen investeert in ambitieuze ondernemers is een dankbare motivator gebleken bij het samenbrengen van de deelnemers. “Maar”, zegt initiatiefnemer Werner Couck, “wie geen realistische business case heeft voor de Nederlandse markt, doet ook geen moeite. Subsidie of niet. Alle bedrijven die hier zijn, hebben de vaste wil en overtuiging om van deze gelegenheid gebruik te maken om hun markt uit te breiden. Nederlands Limburg is voor de meesten ook heel interessant qua ligging; vandaar ook relatief veel deelnemers uit het Maasland bijvoorbeeld.” Vlaams minister Peeters, die zelf uit het Maasland stamt, klinkt overtuigd: “Vele Limburgse bouwbedrijven en aannemers worden tot aan de Belgische kust gevraagd vanwege de kwaliteit en de betaalbaarheid van hun werk. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook aan de andere kant van de Maas zeer gewild zijn en hun plaats in de sector kunnen veroveren.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief