Nieuws

31 maart 2022

Vlaams minister Lydia Peeters: "Vanaf zaterdag tweede veer over Schelde in dienst"

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bevestigde vandaag in de commissie Mobiliteit dat er vanaf zaterdag een tweede veerboot in gebruik wordt genomen voor de Veerdienst Sint-Anna, die zorgt voor de verbinding tussen Linkeroever en de Antwerpse stadskern. “Met het extra veer van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) willen we tijdens de werken aan de Sint-Annatunnel de actieve weggebruikers de mogelijkheid blijven bieden om vlot tussen Linker- en Rechteroever te pendelen”, aldus minister Peeters. “Op deze manier ondersteunen we verder de modal shift in Antwerpen. De extra veerboot, de Simon Stevin, zal varen ter hoogte van Sint-Anna op Linkeroever en de stadskern van Antwerpen ter hoogte van het Steen en zal samen met de nieuwe Marnix Van Sint Aldegonde zorgen voor een zeer frequente een vlotte verbinding over de Schelde.”

De tweede veerboot zal varen van 2 april 2022 tot 31 maart 2023. Vlaams minister Lydia Peeters investeert hiervoor 1,75 miljoen euro. “De inzet van twee veerboten maakt het mogelijk om tijdens de week en het weekend om het kwartier over te varen tussen 6  uur en 23 uur”, duidt minister Lydia Peeters. Tijdens de middag zal er ook geen onderbreking zijn.

Vlaams minister Lydia Peeters: “Ik wil dat tijdens de noodzakelijke werken aan de Sint-Annatunnel de fietsers en voetgangers vlot tussen Linker- en Rechteroever kunnen blijven pendelen. Het zal dan ook voortaan mogelijk zijn om voor het grootste gedeelte van de dag om het kwartier over te varen tussen beide Schelde-oevers. Zo blijven we inzetten op een duurzame mobiliteit en houden we de modal shift in stand tijdens de hinder die de werken aan de Sint-Annatunnel met zich mee kunnen brengen.”

    Meer nieuws

    Graag op de hoogte blijven?

    Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief