Nieuws

24 mei 2019

​Vlaamse Regering keurt selectieleidraad voor aanbesteding Spartacus lijn 1 goed

Zopas heeft de Vlaamse Regering de selectieleidraad voor Spartacus lijn 1 goedgekeurd. Hiermee is de eerste stap gezet voor de uiteindelijke aanbesteding van het DBFM-contract. Deze selectieleidraad vormt de basis voor het aanbestedingsdossier en somt alle voorwaarden op voor de uitvoering van de infrastructuurwerken.

“Dit is positief nieuws voor de Limburgse mobiliteit,” stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld). “Steeds meer obstakels in dit dossier zijn opgeruimd. Het is nu enkel nog een kwestie van politieke wil om de sneltramverbinding tussen Hasselt en Maastricht te realiseren.”

“Als Open Vld hebben we dit op de agenda van de Vlaamse Regering geplaatst,” aldus minister Lydia Peeters, “en ik ben dan ook verheugd dat we snel deze beslissing hebben kunnen nemen en nog voor de verkiezingen samen met de collega’s uit de Vlaamse Regering de aanbesteding opgestart hebben. De volgende regering kan dan verder werken aan de afronding van de aanbesteding.”

“Door deze beslissing is er in dit dossier ook geen weg terug, daar de voorbereiding van het PPS-verhaal (publiek-private-samenwerking) er ook in vervat zit. De volgende Vlaamse Regering zal de realisatie van deze noodzakelijke mobiliteitsas voor Limburg verder vervolledigen,” besluiten beide Limburgse liberalen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief