Nieuws

24 december 2019

Vlaamse regering keurt tariefbeleid 2020 van De Lijn goed

De Vlaamse regering keurde het tariefbeleid, die Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn hanteert binnen het kernnet en aanvullend net, goed. Het tariefbeleid gaat enerzijds over de gehanteerde tarieven en anderzijds over de wijze waarop er wordt betaald. Wat dit laatste betreft werd er beslist dat er enkel nog contactloos of cashless betaald zal worden op de voertuigen van de Lijn. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters:“We moeten blijven streven naar een klantgerichte en performante Vlaamse Vervoersmaatschappij waarbij de reiziger centraal staat. Het contactloos betalen zorgt voor een versnelling van de ritten(verkoop) en daarnaast voor meer veiligheid van de chauffeur.”

De tarieven werden goedgekeurd op voorstel van de Raad van Bestuur van De Lijn.Er zijn geen grote wijzigingen. De belangrijkste vaststellingen:

  • Verlagen van het duurste tickettarief van 3euro naar 2,5 euro.
  • Maandabonnementen en goedkoopste tickets verhogen niet in tarief.
  • Bij Buzzy Pazz en Omnipas is er een kleine aanpassing aan de index.

De tariefaanpassingen zullen vanaf 1 februari 2020 gelden.

Een andere belangrijke aanpassing van het tariefbeleid is het cashless en contactloos betalen van tickets op voertuigen van De Lijn. Hiervoor is een overgangsperiode voorzien zodat reizigers kunnen wennen aan dit nieuwe systeem. Het cashless betalen treedt in voege vanaf 1 juli 2020.

Vanaf 1 juli zijn de alternatieven om contactloos betalen:

  • Op het voertuig van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn met onder andere bankkaart.
  • Fysieke tickets zijn te koop bij de lijnwinkel, aan een verkoopautomaat van De Lijn of in een extern voorverkooppunt.
  • Ook de mogelijkheden van mobiele tickets, sms-tickets blijven ter beschikking.

Na de principiële goedkeuring wordt het voorontwerp van besluit voor advies bezorgd aan de Raad van State, daarna zal het aan de Vlaamse regering worden voorgelegd voor definitieve goedkeuring.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief