Nieuws

29 november 2019

Vlaamse regering steunt Rode Neuzen Dag

De voltallige Vlaamse regering heeft vrijdag 29 november lesgegeven in het kader van Rode Neuzen Dag aan de leerlingen in de tweede en derde graad van ZAVO in Zaventem.

We vinden het als Vlaamse regering een belangrijk signaal om mee onze schouders te zetten onder Rode Neuzen Dag. Een schoolbezoek is daarbij een ideaal moment. Rode Neuzen Dag draait dit jaar om scholen en hun projecten om jongeren zich beter in hun vel te doen voelen. Met de collega-ministers is het trouwens niet alleen de bedoeling om les te geven, de regering wil ook weten wat er leeft bij jongeren. Het bezoek aan de ZAVO school in Zaventem is hiervoor dan ook een ideale gelegenheid. Onze jongeren zijn de toekomst en het is belangrijk om ook te luisteren naar hun. Met deze actie kunnen we dat nu doen, elke minister vanuit zijn eigen bevoegdheid.

Wie gaf welke les?

Lydia Peeters (Open Vld) gaf de geschiedenis van de mobiliteit, Matthias Diependaele (N-VA) economie en Zuhal Demir (N-VA) deed een quiz over het klimaat. Met Ben Weyts (N-VA) is er gesport en Hilde Crevits (CD&V) had het met de leerlingen over het menselijk lichaam, de impact van stress op het lichaam en het belang van genoeg bewegen. Benjamin Dalle (CD&V) gaf een les mediawijsheid en Wouter Beke (CD&V) spitste zich toe op jeugdpsychologie. Ook Bart Somers (Open Vld) had het over zijn bevoegdheid: samenleven.

Vlaams minister Lydia Peeters: "Het is super om te zien dat een actie als Rode Neuzen Dag is uitgegroeid tot een echte beweging in heel Vlaanderen. Als Vlaamse regering dragen wij dan ook graag ons steentje bij om alle jongeren weerbaar te maken want er zijn naast jongeren met mentale issues ook veel jongeren met fysieke en sociale problemen."

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief