Nieuws

26 oktober 2021

Vlaanderen ontvangt UCI Bike Region Label in Denemarken

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, brengt op dit moment een driedaags werkbezoek aan Kopenhagen en Odense. Vandaag kreeg de minister het UCI Bike Region Label officieel overhandigd van de voorzitter van het UCI. “Deze erkenning voor onze inspanningen op het vlak van fietsinfrastructuur, voor meer veilige en comfortabele fietspaden, en op het gebied van verkeersveiligheid geeft een boost om komende jaren verder te werken op het uitgestippelde (fiets)pad”, aldus Lydia Peeters.

Het was David Lappartient, voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI), die de trofee overhandigde aan minister Peeters. Dat gebeurde in aanwezigheid van Peter Rahbæk Juel, de burgemeester van Odense, Henrik Jess Jessen, de voorzitter van de Deense wielerbond, Wout Baert van Fietsberaad, Wies Callens van de Fietsersbond, Geert Bruynseels van Event Flanders en de vertegenwoordigers van Sport en Toerisme Vlaanderen. 
“Vlaanderen ontvangt deze award naar aanleiding van de organisatie van het WK Wielrennen in september en haar commitment voor fiets, zowel sportief, toeristisch en zeker infrastructureel”, aldus minister Lydia Peeters. “Denemarken en Nederland worden steevast bestempeld als dé fietsregio’s in Europa maar met een fietsaandeel van 16% fietsen wij Vlamingen evenveel als de Denen en laten we in Europa enkel Nederland voorgaan. En de afgelopen 2 jaar werd de liefde voor de fiets alleen maar groter: COVID-19 zorgde voor een ‘fiets-boost’. Deze positieve fietstendens wil ik verder stimuleren."

De ambitie van minister Peeters is om tegen 2025 naar 20% fietsaandeel in de verplaatsingen te gaan.

Warme oproep: stem voor de beste fietsgemeente

Vlaanderen is een fietsregio bij uitstek: met klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, meteen sterke focus op fietsinfrastructuur in het bijzonder woon-werk en schoolroutes, maar ook met steden en gemeente die er voluit voor gaan om erkend te worden als fietsstad of fietsgemeente.

Vlaams minister Lydia Peeters: “Daarom doe ik samen met de verschillende partners nog een warme oproep aan iedereen: stem voor jouw beste fietsstad of –gemeente."

Nog tot eind deze maand kan je jouw stem uitbrengen via deze link

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief