Nieuws

28 september 2023

Vlot en voordelig: het Antwerpse combiticket - 24 uur in de stad voor 5 euro

Ontsnap aan de verkeersdrukte met Park + Ride plus tram!

Donderdag 28 september 2023 — Vanaf maandag 2 oktober is het Antwerpse combiticket beschikbaar via de De Lijn-app, waarmee de reizigers voor 5 euro kunnen genieten van een 24 uur durend verblijf in de stad.

“Met het combiticket koop je via de De Lijn-app een retourticket voor de tram en een parkingticket. Je activeert het ticket in de app na het binnenrijden van de parkeerplaats en geeft de nummerplaat in. Nummerplaatherkenning regelt de rest. Dit ticket is 24 uur geldig. Bij de P+R-locatie stap je op een tram of bus van De Lijn”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Enkele belangrijke details

 • Tijdelijke prijs: 5 euro
 • Verkrijgbaar via de De Lijn-app
 • Geldig voor P+R Merksem, P+R Luchtbal of P+R Linkeroever
 • 1 heen- en terugrit tussen parking en centrum en een parkeersessie van maximaal 24 uur
 • Te activeren tot 1 maand na aankoop

Hoe te gebruiken

 1. Koop het combiticket in de app.
 2. Activeer het ticket na het binnenrijden van de parking. Het ticket is geldig voor één persoon voor een heen- en terugreis naar het stadscentrum van Antwerpen. Medereizigers kopen een apart ticket in de app of betalen makkelijk contactloos op het voertuig.
 3. Voer binnen 24 uur (en uiterlijk voordat je de parkeerplaats verlaat) je nummerplaat in bij het geactiveerde combiticket in de De Lijn-app.
 4. Bij een parkeersessie van maximaal 24 uur kun je eenvoudig de parkeerplaats verlaten via nummerplaatherkenning.

Extra informatie

 • Voor parkeersessies langer dan 24 uur betaal je eenvoudig het extra parkeertarief bij de slagboom met een contactloze bankkaart (dankzij dit combiticket krijg je €1 korting).
 • Na activatie blijft het ticket 24 uur geldig. De heen- en terugreis moet binnen die 24 uur plaatsvinden, en ook de nummerplaat moet binnen die 24 uur worden geregistreerd.
 • Medereizigers kopen een apart ticket in de app of betalen makkelijk contactloos op het voertuig.
 • Hou er rekening mee dat het combiticket geen garantie biedt voor een parkeerplaats op een van de deelnemende parkeerlocaties. Je kunt het ticket veilig kopen nadat je de parkeerplaats bent binnengereden.

Geldig tot eind 2023

Het introductie-aanbod blijft in ieder geval tot het einde van 2023 en wordt mogelijk daarna verlengd. De Lijn nodigt iedereen uit die Antwerpen wil verkennen om er gebruik van te maken.

Reis je met meerdere personen? Dan kan een 10-rittenkaart interessanter zijn. In dat geval betaal je de parkeerkosten apart, eenvoudig bij het verlaten van de P+R door je betaalkaart te scannen bij de slagboom.

  Meer nieuws

  Graag op de hoogte blijven?

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief