Nieuws

4 februari 2020

Volop inzetten op de veiligheid op de snelwegparkings

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) reageert op de berichtgeving rond de snelwegparkings. “Er wordt gesteld dat er een nieuw plan zou zijn voor de snelwegparkings met een indeling rond drie types. Dat klopt niet, het strategisch netplan dienstenzones met een indeling in vrachtvervoer, personenvervoer en een combinatie hiervan is uitgewerkt in de vorige legislatuur. Nu wordt er ingezet op de implementatie van dit plan.”

Los van de implementatie van dit strategisch netplan dienstenzones, is er momenteel nood aan extra veiligheidsmaatregelen op de autosnelwegparkings gezien de problematiek van de transmigratie. Meerdere burgemeesters hebben hierover al vragen geuit. Vandaar dat minister Lydia Peeters samen met minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem een dialoog wil opstarten met alle betrokken partners.

Minister Lydia Peeters: “Het is wel zo dat er niet één oplossing is, we zullen moeten samenwerken. De problemen met de transmigranten aan de snelwegparkings is een maatschappelijk gegeven. Dat kunnen we niet enkel met het Agentschap Wegen en Verkeer oplossen, we werken vandaag al samen met privébewakingsteams en implementeren infrastructurele maatregelen. Daarnaast gaan we gaan samenzitten met de andere overheden. In dat kader heb ik trouwens gisteren een overleg gehad met minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem. We hebben hierbij afspraken gemaakt om samen in dialoog te gaan met de gouverneurs en de verschillende lokale besturen om samen te zoeken naar oplossingen. Dit wordt in de volgende weken uitgewerkt. Transmigratie is een federaal en lokaal probleem waar me met zijn allen aan hetzeflde koord moeten trekken.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief