Nieuws

31 januari 2022

Voorbereidende werken Arnold-Sauwenlaan starten woensdag 2 februari: eenrichtingsverkeer richting Stokkem

“Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt dit jaar de N742 Arnold-Sauwenlaan in Stokkem (Dilsen-Stokkem). Tussen de N78 Rijksweg en de Nieuwe Weerd komt een nieuwe rijweg met veilige fietspaden”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Woensdag 2 februari start De Watergroep met de voorbereidende werken aan de waterleiding. In april volgt AWV met de effectieve wegvernieuwing. Al zeker tot de zomer geldt er eenrichtingsverkeer richting Stokkem-centrum.

Nog voor AWV de rijweg en de fietspaden aanpakt, verplaatsen en vernieuwen de nutsmaatschappijen hun kabels en leiding voor water, gas, elektriciteit en telecom. De grootste brok is voor De Watergroep die werkzaamheden uitvoert over de volledige projectzone. Vanaf woensdag 2 februari starten ze in een 1ste fase tussen de Rijksweg en de Langs de Graaf, waar ze tot begin april aan de slag zijn. Vervolgens schuiven ze stapsgewijs verder op en blijven ze de wegenwerken in de timing voor.

Midden april kan AWV de rijweg en fietspaden heraanleggen in diezelfde zone, tussen de Rijksweg en de Langs de Graaf. Tegen het zomers bouwverlof moeten de werken daar klaar zijn”, zegt minister Peeters. Vanaf augustus volgen in een 2de en 3de fase het kruispunt van de Brammert, Langs de Graaf en Steenkuilstraat, en vervolgens het stuk tot aan de Nieuwe Weerd. Eind 2022 zou de volledige herinrichting afgerond zijn, onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.”

Minderhinder-maatregelen: eenrichtingsverkeer, fietsers in dubbelrichting

Met de start van de nutswerken wijzigt vanaf woensdag 2 februari de verkeerssituatie. Op de Arnold-Sauwenlaan tussen de Rijksweg en de Langs de Graaf geldt er eenrichtingsverkeer in de richting van Stokkem. Wie het centrum wil verlaten, volgt een omleiding via de Langs de Graaf en de Stokkemerbaan. Fietsverkeer op de gewestweg blijft mogelijk, maar slechts aan één kant van de rijweg in dubbelrichting.

Ook de tijdens de werken van AWV geldt het eenrichtingsverkeer. Al zeker tot aan het bouwverlof in de zomer moeten bewoners dus rekening houden met gewijzigde verkeerssituatie in het centrum. Het verhoogde kruispunt aan de Steenkuilstraat wordt mogelijks uitgevoerd met beurtelings verkeer en lichten. Tijdens de laatste fase tot aan de Nieuwe Weerd is het centrum vlotter in beide richtingen bereikbaar.

Meer info: www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief