Nieuws

7 april 2020

Wegaffiches van VSV om alle helden van nu te bedanken

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) komt met een affichecampagne om alle helden te bedanken die zich met hart en ziel inzetten om het land draaiende te houden tijdens de coronacrisis. De uitzonderlijke campagne komt er ter vervanging van een campagne rond afleiding aan het stuur, die de VSV aanvankelijk in april gepland had.

“Een grootschalige campagne rond gsm-gebruik in de wagen op het moment dat heel Vlaanderen ‘in zijn kot’ blijft, had sowieso weinig zin”, zegt Werner De Dobbeleer (VSV). “Daarom hebben we beslist om de geplande ‘automodus’-campagne uit te stellen tot een latere datum. De aanplakborden hadden we in april toch ter beschikking, en zo zijn we op het idee gekomen om iets terug te doen voor alle mensen die nu dagelijks op weg zijn om voor anderen te zorgen: dokters, verplegers en medewerkers uit de zorgsector, maar ook vrachtwagenchauffeurs, postbodes, vuilnisophalers, winkelbedienden en bij uitbreiding alle helden die zich vandaag tot het uiterste inzetten om het land draaiende te houden. Zij verdienen een dikke merci, recht uit het hart!”.

De affiches met de slogan “Aan alle helden: bedankt!” hangen tot eind april op de 315 aanplakborden langs de Vlaamse hoofdwegen. Er zijn vijf verschillende versies, telkens met een andere persoon. De vijf staan symbool voor alle helden van nu. Het gaat om gewone mensen die tussen hun drukke dagtaak door graag bereid waren om hun gezicht aan de campagne te lenen:

  • Dave Peeters is vuilnisophaler bij Limburg.net in de regio Sint-Truiden;
  • Erik Leysen is vrachtwagenchauffeur bij Van Moer Logistics in Zwijndrecht;
  • Roxanne Peters werkt als vroedvrouw in het AZ Vesalius te Tongeren;
  • Shara Nijs is medewerkster bij Bpost in Neerpelt;
  • Tatiana Habex is filiaalassistente van de Lidl-supermarkt in Genk.

Vlaams minister Lydia Peeters bedankt de VSV voor dit initiatief en benadrukt dat enkel essentiële verplaatsingen zoals woon-werkverkeer zijn toegelaten in het kader van de coronamaatregelen. Voor mensen die dagelijks onderweg zijn voor hun werk in de zorg of in de logistieke sector is deze campagne een mooie vorm van appreciatie.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief