Nieuws

7 april 2020

Werf Grote Ring Hasselt met de Universiteitslaan start beperkt terug op

Woensdag 8 april start aannemer Willemen Infra de werken aan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan en Boudewijnlaan gedeeltelijk terug op. Een beperkt aantal ploegen gaat onder strenge veiligheidsmaatregelen terug aan de slag met funderingswerk. De verkeersafwikkeling blijft zoals voorheen vlot verlopen op en rond de werf. Het is nog onduidelijk welke invloed deze coronacrisis zal hebben op de deadline van deze werken.

Er wordt voorafgaand steeds een risicoanalyse uitgevoerd en er worden de nodige beschermingsmaatregelen voor de aanwezige arbeiders genomen zodat zij in deze moeilijke omstandigheden toch kunnen verder werken. De aannemer onderzoekt welke ploegen er eventueel nog kunnen opstarten onder de strenge en noodzakelijke veiligheidsvoorschriften van social distancing.

AWV wenst de betrokken aannemer en de arbeiders nadrukkelijk te bedanken voor hun inzet om deze werf verder te zetten.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: β€œDe opstart van deze werf is zeker goed nieuws. Het is nu rustig op de weg en die kans moeten we grijpen om de werf op een veilige manier terug op te starten. Dit moet natuurlijk gebeuren met de nodige voorzorgsmaatregelen want de veiligheid van de werknemers primeert.”

Verdere timing nog onduidelijk
Aangezien het deze week slechts om een beperkte opstart gaat, is het nog onduidelijk hoe de planning verder zal verlopen de komende weken. Deze omvangrijke werf wordt immers uitgevoerd door een hoofdaannemer met verschillende gespecialiseerde onderaannemers en partnerorganisaties zoals Fluvius en Aquafin.
Het zal geen sinecure zijn om alle radertjes in het projectnetwerk op korte termijn snel terug op de rails te krijgen.


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief