Nieuws

13 oktober 2023

Werken aan veilige fietsoversteken en hoppinpunt op boslaan gaan van start

Na afgifte van de omgevingsvergunning kan het Agentschap Wegen en Verkeer starten met de aanleg van veilige, verlichte fietsoversteken en een Hoppinpunt op de Boslaan, ter hoogte van het kruispunt Vlessersweg en Broekhofstraat. “Met deze aanpassingen gaat de fietsveiligheid op een drukke schoolroute er stevig op vooruit. Daarnaast bouwen we ook een toegankelijke bushalte uit. Dat zal op termijn leiden tot meer duurzame verplaatsingen in onze regio”, geeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters aan. De werken starten maandag 16 oktober en duren bij gunstige werf- en weersomstandigheden tot eind december. Een veilige en vlotte verkeersdoorstroming voor autoverkeer op de Boslaan blijft tijdens de werken in beide richtingen mogelijk.

Vernieuwde fietsinfrastructuur en haltehavens aan Vlessersweg x Broekhofstraat

Aan beide zijden van het kruispunt worden de aantakkingen van de rijweg en fietspaden aangepast om rijbewegingen veiliger te laten verlopen. “De fietsoversteken in de middenberm worden voorzien van punctuele ledverlichting en de fietspaden worden plaatselijk vernieuwd. Ze worden in een vloeiende rijbeweging aangesloten op de vernieuwde infrastructuur en ook de rode toplaag wordt doorgetrokken, zowel op de Boslaan als op de zijstraten”, aldus minister Peeters. Er komen nieuwe toegankelijke haltehavens voor het openbaar vervoer, een overdekte fietsenstalling en een digitale Hoppinzuil. “Zo krijgen fietsers op de landelijke route een veilige oversteek tussen Dilsen en Lanklaar en kunnen ze ook gemakkelijker overschakelen naar de bus voor een langer traject.”

Er worden ook beperkte nutswerken in de omgeving uitgevoerd. Enkele bomen die plaats moesten maken voor de haltehavens zullen vlak na de werken gecompenseerd worden in de naaste omgeving.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding, aangepaste rijstroken, zijstraten onderbroken

De werken gebeuren in verschillende fases en meer gespreid in de tijdom doorgaand verkeer in beide rijrichtingen mogelijk te maken. Eerst komt er een tijdelijke verharding in de middenberm. Daarna wordt aan zijde Broekhofstraat gewerkt, gevolgd door zijde Vlessersweg. In de laatste fase wordt de tijdelijke asfaltverharding in de middenberm opnieuw opgebroken en afgewerkt.

Fietsers kunnen de werfzone niet betreden en volgen in beide richtingen een omleiding vanaf de kruising Vlessersweg x Soerveldweg naar de Rijksweg (N78) en via de dubbelrichtingsoversteek aan de rotonde naar de Soerveldweg (aan de overkant), Broekhofstraat en Dorpsstraat (N742).

Verkeer op de Boslaan wordt in beide rijrichtingen over een aangepaste rijstrook of een tijdelijke asfaltverharding, aan een vertraagde snelheid, geleid. De aantakkingen van de Broekhofstraat en Vlessersweg op de Boslaan zijn tijdens de werken enkele weken onderbroken.

Alle info over de werken op wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief