Nieuws

8 september 2019

Zondagse tips van Lydia Peeters

De Zondag | Lydia Peeters (50) uit Dilsen-Stokkem is Vlaams minister van Financiën, Begroting, Energie, Cultuur, Media en Jeugd, viceminister-president van de Vlaamse Regering én burgemeester. Ze is geboren in Maaseik, maar woont met haar man Jan en dochter Stefanie in Lanklaar.

Ontdekken

"Terhills om te wandelen of fietsen"

"Mensen die van buiten onze provincie naar Terhills komen, geloven vaak niet dat dit een prachtig stukje België is. en ik ben misschien een beetje chauvinistisch, maar je kan er struinen door de natuur, iets drinken bij het Terhills Cablepark, je hebt er een onwaarschijnlijk mooi zicht op de terril zelf en binnenkort kan je er ook nog genieten van het indrukwekkende wellnessoord Elaisa. Ja, Terhills is zonder twijfel dé plek waar ik het liefst naartoe ga om te fietsen of te wandelen."

Doen

"Soezen op terrasje of in de tuin"

"Een ideale zondag? Dan denk ik aan een leuke wandeling in de fantastische natuur die Dilsen-Stokkem te bieden heeft en een heerlijke lunch in één van de vele restaurants in onze regio. Zo belanden we al eens bij onze vriend en sterrenchef Alex Clevers van Vivendum. 'S Namiddags nog wat soezen in de zon op een terrasje of in onze tuin met vrienden. Ook dat is puur genieten. Maar met de lopende regeringsonderhandelingen zijn er de laatste tijd niet veel van die ideale zondagen 'lacht)".

Beleven

"Smokkelmarkt in Dilsen-Stokkem"

"Musea geven ons de kans om onze dagelijkse beslommeringen achter ons te laten en ons onder te dompelen in de veelzijdige wereld van kunst. Recent bezocht ik Art Nocturne Knocke, een prachtige fototentoonstelling van Paul Delvaux in Koksijde en het kunstenfestival MoMeNT in Tongeren. Stuk voor stuk zijn deze een bezoekje waard. Ben je eerder op zoek naar sfeer en gezelligheid? Dan is onze Smokkelmarkt in Dilsen-Stokkem met tal van randactiviteiten ook zeker een aanrader."

Genieten

"Goede pizzeria Primavera in Lanklaar"

"In ons land Maasland zijn er zo veel heerlijke eetgelegenheden. Maar het is geen geheim dat ik mijn hart verloren heb aan de Italiaanse keuken. zo is er de eenvoudige, maar zeer goede pizzeria Primavera in Lanklaar. Daar word je ook regelmatig aangemoedigd om deel te nemen aan hun karaeokeavonden (lacht). Maar ook de restaurants Da Lidia, Osteria Cellini en Giuliano kruisen regelmatig ons pad."

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief