Nieuws

26 januari 2017

Zwerfvuilopruimacties in Dilsen-Stokkem - Dank aan alle vrijwilligers

De stad wilt alle particuliere vrijwilligers, scholen en verenigingen die hun steentje bijdragen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor het mee proper houden van onze pleinen en straten! Hieronder vindt u een overzicht van de acties waar zij zich voor inzetten.

1. CLAIMKAART

De claimkaart is een project dat kadert in de campagne ‘indevuilbak’ van OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij). Het project werd in 2015 gelanceerd door OVAM en Limburg.net.

Particulieren die willen meewerken aan een mooi en proper straatbeeld, kunnen op de digitale claimkaart (http://www.indevuilbak.be/claim-uw-plek) vakken (straten of pleinen) claimen die zij zwerfvuilvrij willen houden.

Per opruimbeurt krijgen de deelnemers op basis van het aantal vakken dat zij hebben opgeruimd punten voor de E-portemonnee van Limburg.net. Deze punten kunnen zij nadien inruilen voor cinematickets, reischeques van de NMBS, Lijnkaart,…

Op dit moment nemen 13 particulieren/gezinnen deel aan dit project. Daarnaast hebben ook de Meander en Instituut Maria Koningin enkele vakken geclaimd.

In totaal zijn al 240 vakken geclaimd in Dilsen-Stokkem.

Op de deelnemerslijst in bijlage vindt u de straten en het aantal vakken per deelnemer.

U vindt in bijlage ook een infofiche die de stad meegeeft aan deelnemers die zich geregistreerd hebben. Hierop staat meer info over de praktische kant van het project.

Op de site http://www.indevuilbak.be/claim-uw-plek kunt op de kaart zien welke straten reeds geclaimd zijn. Als u de pijl boven een vakje met een emmer houdt krijgt u te zien wie dit vakje heeft geclaimd.

2. STRAAT.NET & MAAS.NET

Deze actie wordt 1 keer per jaar georganiseerd voor scholen en verenigingen. In 2016 namen 8 scholen en 10 verenigingen met in totaal 436 personen deel aan deze actie.

Er werd in totaal 154 km straten opgeruimd en 30 ha natuurgebied (Negenoord, Kerkeweerd)

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief